/ Личен архив
На сцената ще бъдат прочетени негови стихове, които пише от 2015 г. насам
Талантливият певец Стефан Илчев на прага на концерт като никой друг. След успешното му турне през 2023 година той обяви своя музикален спектакъл „Дестинация Бургас“, който ще бъде в разгара на летния сезон. Илчев загатна, че този път ще разкрие пред феновете си и други негови таланти, познати досега само на най-близките му хора.

През последните години животът на певецът минава между България и Италия, но остава верен на своята публика и винаги се завръща у дома.

Пред DarikNews.bg Стефан Илчев сподели какви изненади е подготвил за предстоящото събитие и какво още му предстои през лятото.

Личен архив

Разкажете повече за предстоящия Ви концерт?

Концертът ще бъде на 10 август от 20:00 часа в Летния театър в Бургас. В началото на годината дойде идеята за концерта, който да се казва „Дестинация Бургас“, защото дестинацията може всеки път да се променя - да бъде например "Дестинация Варна", "Дестинация София" и т.н. Радвам се, че имам много готин екип от сценаристи, с които работим. Те ще бъдат и на сцената на Летния театър и ще вземат участие в концерта. Това са Георги Киряков и Теодор Каракачанов – двама млади актьори. Концертът няма да бъде обикновен концерт, на който някой ще обяви песните, ще кажа „благодаря“ и всеки ще се прибере вкъщи, а ще бъде наистина концерт-спектакъл. Но спектакъл в истинския смисъл на думата – с начало, градация и финал. Освен това хората, които са на сцената, ще четат моите стихове, които пиша от 2015 г. насам

Как се роди любовта Ви към поезията, кога започнахте да пишете?

Никога не съм си поставял за цел да имам дарба и за писане на стихове. Но имам вече доста събрани и реших, че това трябва да бъде и връзката между голяма част от песните, защото са обособени като различни части. Имало е моменти, в които буквално цяла нощ не съм спал и се раждат нови, и нови. Стих със стих нямат никаква връзка, не са в някаква последователност, не следват една и съща линия – коренно различни един от друг. Не искам да издавам повече, за да бъде интересно на зрителите в залата.

Може ли да кажете имената на някои от другите участници в концерта?

Специален гост ще бъде актрисата Гергана Стоянова, която също е от Бургас. Аз съм я нарекъл „пътеводител“ на концерта – много специална роля. Реших концертът да бъде в родния ми град, защото все пак моят път е тръгнал от Бургас и исках всички хора, които участват в концерта, да са свързани по някакъв начин с града. Музикални гости ще ми бъдат пак бургазлии – група „Фортисимо“, детска хорова школа „Милка Стоева“ - там, където беше моят първи допир с музиката и моето първо излизане на сцена в Бургас. Затова и за мен това е голяма провокация. Ще има много сантиментални и весели моменти, много усмивки. Заслужава си да се види.

Личен архив

Какво Ви предстои след концерта?

В момента съм в Бургас. След този концерт предстоят още много дестинации за концерти, записвам успоредно с това нови песни. Това е моето призвание, което харесвам и ми е дал Господ. Предстои и конкурсът „Бургас и морето“ за млади изпълнители, на който ще бъда жури.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня