Делото за смъртта на Валя в Апелативния съд
Делото за смъртта на Валя в Апелативния съд / netinfo

За 19 март е насрочено делото, на втора инстанция пред Апелативен съд - Бургас срещу Надя Иванова. която блъсна и уби малката Валя. 
На същата дата починалото момиченце е щяло да навърши13 години, припомня майката на загиналата ученичка - Мария Димитрова.

През юни 2011 година на пешеходна пътека тип зебра 12-годишната Валя Димитрова беше блъсната от лек автомобил "Ауди", управляван от Надя Иванова. Момичето загина на място.

В началото на февруари пред Бургаски окръжен съд за първи път едни срещу други застанаха родителите на загиналата Валя и шофьорката, станала причина за трагичния инцидент - Надя Иванова.

Тогава процесът продължи едва няколко часа, а Иванова се призна за виновна. БОС й наложи ефективна присъда от 14 месеца, при лек режим и отнемане на документите за правоуправление за четири години.

Семейството на Валя, определи наказанието като леко, въпреки че това е един от малкото прецеденти с налагане на ефективни присъди за подобни инциденти на пътя.

Сега близките на Валя обжалват решението на Бургаски окръжен съд. Апелативните матистрати ще заседават на 19 март т.г. от 09.30 часа.