Децата на Поморие пожелаха безопасно пътуване на всички водачи
Децата на Поморие пожелаха безопасно пътуване на всички водачи / netinfo

Днес приключи кампанията, провела се по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. „Не на войната по пътищата" казаха ученици от 3 учебни заведения на територията на общината - ОУ „Христо Ботев" гр. Ахелой, ОУ „Христо Ботев" гр. Поморие и СОУ „Иван Вазов" гр.Поморие.
В двора на ОУ „Христо Ботев" гр. Поморие бе организирано състезание с велосипеди за учениците от 7ми клас, а второкласниците правиха тематични рисунки на асфалт.
С помощта на опитните служители от отдел „Пътна полиция", четвъртокласниците от СОУ „Иван Вазов" стопираха автомобили на пешеходната пътека пред училище. Те предоставиха на всеки шофьор брошури с ценна информация за движението по пътищата и с пожелания за безопасно пътуване.
Инициативата предизвика вълнение и радост сред всички ученици. Тя бе посрещната изключително радушно и от водачите на пътя, които спираха и внимателно изслушваха указанията на малчуганите.
„Чувствай се отговорен за другите" и „Грижи се за по-уязвимите на пътя" са само част от разпространените мъдри послания.
Всички мероприятия се проведоха със съдействието на Община Поморие, Районно управление Полиция - Поморие и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.