пожар Бургас
пожар Бургас / burgas24.bg
Доброволци събраха дрехи и обувки за децата, чакат за още трима
Пет-членното семейство от "Меден рудник", което остана без дом навръх Коледа заради пожар, ще кандидатства за общинско жилище. Това обяви пред "Дарик" Катя - жената, която е приютила хората в нужда в своя дом. До момента десетки торби с дарения са изпълнили апартамента й.

"Събрахме дрехи и обувки за децата. Много хора дойдоха, за да помогнат. Вече имаме достатъчно за малките на 4 и 5 години, но не и за майката, бабата и техния вуйчо", каза Катя. Тя сподели, че семейството ще може да остане в дома й само няколко дни.

Жената обитава общинско жилище, бори се сърдечни проблеми и отглежда детенце с увреждания и едва ли ще може да поеме грижата за още петима. 
 

Пожар изпепели дома на бургаско семейство, нужна е помощ


"Положението е наистина много тежко. Снощи бях с децата и майка им до 1 часа в Спешното. Всички са добре, но все още са в шок", сподели още Катя. Очаква се разчистването на изгорялото жилище в блок 94 в "Меден рудник" да започне утре. Организацията е подета от двете Facebook-групи - "Мамите на Бургас" и "Шофьори Бургас". 

До момента е събрана малка сума за нужния ремонт. Апартаментът на Пенка пламнал снощи около 19.30 часа. Как са възникнали пламъците, все още не е установено. Само бързата реакция на пожарникарите е предотвратила по-сериозни последици.