Художникът-лекар д-р Галина Минчева
Художникът-лекар д-р Галина Минчева

Движението, ярките цветове, меланхолията и красотата в женското тяло. Това е само една малка част от вълнуваща история за таланта, който се проявява със замах в платната на д-р Галина Минчева

Епидемиолог по професия, но художник по призвание,

галина минчева

галина минчева

тя започва да рисува съвсем импулсивно преди малко повече от пет години. Вижда случайно рамкирано платно в магазин. Купува го и прави първи опити с акрилни бои. Получава се въздействащ триптих, който дава началото на творческия й порив. От тогава до сега, д-р Минчева рисува само с масло. Използва пръсти и щпатула. Резултатът обаче е удивителен. Насърчава я известната художничка Ангелина Недин, която е сред първите, видели платната й. 

галина минчева

галина минчева

"Престраших се да споделя с приятели в социалната мрежа снимки на първите ми рисунки. Имаше много положителна реакция. Постепенно се оказа, че известни художници споделят картините ми във форуми и специализирани арт страници. Много от тях се свързаха с мен. Започнаха и предложения за участия в изложби", споделя талантливата докторка. 

Въпреки, че никога не е специализирала изобразително изкуство, д-р Галина Минчева получава висока оценка и от критиката. Популярни творци й препоръчват да запази неподражаемия си стил и смелостта си пред платното. 

Вече е участвала в много изложби, а картините й се изкупуват светкавично. Това е причина все още да не е правила своя самостоятелна изложба. Запазила е в дома си само няколко платна - любимите й.