Кметът на Приморско посрещна Сияна Стратева
Кметът на Приморско посрещна Сияна Стратева / netinfo

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов посрещна като истински шампион Сияна Стратиева, която завоюва третото място на Европейския шампионат в Дания.  За постигнатият успех градоначалникът награди каратистката с почетния знак на морската община, парична премия и красив букет цветя.

Младата състезателка и нейният треньор сенсей Христо Терзиев бяха посрещнати в кабинета на кмета, където й бяха връчени наградите. Заедно с тях беше и Мариан Кертев, един от основателите на СК „Аригато“ – Приморско. Той е човекът, който постави основите в развитието на спортната кариера на Стратиева.

На церемонията присъстваха зам.-кметът Захарина Неделчева, председателят на Общинския съвет Златина Тюлиева и общинският съветник и треньор по волейбол Пеньо Пеев. Местните управници поздравиха шампионката и нейните ментори, като им пожелаха още по-високи успехи. От своя страна те също изразиха благодарност за голямата подкрепа на Община Приморско и споделиха, че не биха се справили без тяхната помощ. Издадоха, че следващата цел на Сияна е участие на Световно първенство в меката на каратето – Япония.

Медалът за Сияна от Европейското първенство е най-голямото постижение на младата надежда на СК „Аригато“ до този момент , Приморско се гордее с нея и ще се радва на още медали. Тя успя да се пребори с част от претендентките в категория до 50 кг., но малко късмет и незачитане на точки от страна на съдиите й попречиха да се изкачи на по-горна позиция.

В състезанието в Роскилде взеха участие 340 каратисти от 29 страни.

Сияна Стратиева е една от най-опитните и доказали се състезателки на клуба. Носителка е на редици купи, медали и грамоти от Национални и Международни състезания. Тя бе една от участничките, избрана да представи България на „SWISS OPEN JUNIOR 2016“ в Швейцария. Тогава отново спечели бронзов медал.