Д-р Геренов загина в тежка катастрофа на пътя Приморско - Созопол
Д-р Геренов загина в тежка катастрофа на пътя Приморско - Созопол / снимка, дарик, архив

Водещият бургаски лекар загина на място в тежка катастрофа на пътя Созопол - Приморско. Д-р Стефан Геренов е носител на приза на Български лекарсик съюз - "Лекар на годината". От дълги години работи в отделението по Реанимация в МБАЛ - Бургас.
Инцидентът е станал в следобедните часове в района на село Равадиново. Лекият автомобил марка "Ягуар", с който се е придвижвал д-р Геренов, е пътувал в посока от Приморско към Бургас. Той обаче рязко и неочаквано за шофьора на камион в насрещното платно, сменил посоката си на движение и се насочил към лената на тежкотоварния автомобил, съобщи за Дарик, Цветелина Рандева - говорител на полицията в Бургас. За да избегне сблъсъка, тежкотоварната кола е отбила от пътя, забивайки се в парапета на моста. Въпреки опитите на шофьора на камиона обаче - двата автомобила се удрят челно.
"Все още се извършват огледи на мястото. Те ще приключат до час. Тялото на загиналия е откарано с линейка в катедра "Съдебна медицина", където предстои аутопсия. Все още не е ясно каква е причината водачът леката кола да да смени рязко посоката си на движение и да предизвика челен сблъсък", каза още Цветелина Рандева.
Сред версиите на разследващите е техническа неизправност на лекия автомобил или внезапно влошаване на здравословното състояние на 52-годишния водач на "Ягуара".
"Това е един от най-опасните участъци по пътя Созопол - Приморско. В този район стават едни от най-кървавите катастрофи. Обикновено с повече от една жертви", коментира говорителят на полицията.
Трафикът в района в момента е особено затруднен. От полицията съветват водачите пътуващи в посока към Приморско да използват обходен маршрут.