/ Веселин Максимов
Четирима се удавиха за два дни
98469
Четирима се удавиха за два дни
  • Четирима се удавиха за два дни
Четирима души се удавиха само през последните два дни по Южното Черноморие. Летовници открили мъжко тяло на плажа до пост № 6 в Слънчев бряг–юг. Извършен е първоначален оглед и данни за насилствена смърт не са открити. Тялото е на мъж с неустановена самоличност, на видима възраст 50 – 60 години, висок 170 см., облечен с тъмен бански. Вероятна причина за смъртта е удавяне.
 
В Районно управление - Приморско било получено съобщение за това, че в морето на Международния младежки център се дави младеж. Той бил молдовец, на 24 години, пристигнал на почивка с приятели. Късно снощи тялото му било на два метра във водата, но силното вълнение и течение отново го завлекли навътре.
 
Близо до пост 4 на Южния плаж в Приморско се удавил и 27- годишен турист от Пловдив. Констатирано е, че при бурно море, водните спасители забелязали в морето двама давещи се, като предприели действия по спасяването им. Успяли да извадят единия мъж, но втория е завлечен от мъртвото вълнение навътре в морето.
 
Оказало се, че те са двама братя близнаци, а единият бил завлечен от бурното море, което около 19.35 ч. изхвърлило тялото му на около 300-400 метра от мястото, където влязъл да плува. Трупът му бил изпратен за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ Бургас.
 
Днес сутринта труп изплувал на Северния плаж в Бургас, в района на заведението „Феймъс“. Той е на видима възраст между 50 и 60 години, на лявата му ръка има татуировка, наподобяваща тежководолаз . Бил е с дрехи, добре поддържан, брадата му е била подстригана на „катинарче“.