засегнал дървена конструкция пред заведението и част от фасадата на сградата.
засегнал дървена конструкция пред заведението и част от фасадата на сградата. / netinfo
Прокуратурата образува разследване за палеж
Четири версии за пожара в ресторант
93377
Четири версии за пожара в ресторант
  • Четири версии за пожара в ресторант
Районната прокуратура в Несебър образува досъдебно производство след пожара в ресторант „4 You“ снощи в Слънчев бряг. Разследването е по чл. 330 ал. 1 от НК- за палеж. По-рано от МВР съобщиха, че при първоначалния оглед следи от запалителна течност не са открити.

Престрелка в Слънчев бряг! Митьо Очите се бори за живот, негов гард е убит /СНИМКИ/

До момента са извършени два огледа на мястото,  разпити на свидетели,  установява се имало ли е застрашени хора, уточняват от матгистратурата. Пак от МВР подчертаха, че по време на инцидента, ресторантът не е работел.
През сезон 2016 година заведението бе стопанисвано под наем от 34-годишния Божидар Кузвманов, по известен като Божо Кравата. Той бе задържан от полицията по обвинение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици и рекет. В момента Кузманов е под домашен арест.
По информация на Дарик-Бургас тази година договорът му за стопанисване на ресторанта е бил прекратен. Именно с този факт, в Слънчев бряг свързват и пожара в заведението. Близки до разследването към момента избягват да коментират възможните хипотези за конфликт между наемател и собственик, застрахователна измама, разчистване на пътя между групировки или пожарът е продължение на войната между наркоструктури.  
Припомняме, че на 8 юни м.г. след престрелка в същия ресторант бе убит гард на Димитър Желязков-Очите, а самият той оцеля по чудо след като бе прострелян с 13 куршума от три различни оръжия. Тогава главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров обяви, че конфликтът е за наркотеритории. 

Експертиза ще установи причините за пожара. Твърди се, че преди инцидента в района са забелязани двама маскирани.
Снимка: Лалка Димитрова