19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг
19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг / БГНЕС
19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг
87576
19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг
19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг
  • 19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг
  • 19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг

19 души са задържани за престрелката в Слънчев бряг, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Вчера при престрелка един човек загина, а двама, сред които и соченият за наркобос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, пострадаха. Смята се, че поводът за кървавата драма е скандал за паркомясто. Жертвата е охранител на Митьо Очите.

Двама души все още се издирват за престрелката. Сред задържаните е и собственикът на заведението, където се е разиграл екшънът.

Разкриха подробности около стрелбата срещу Митьо Очите, има задържани

Все още не е ясно по каква версия се работи, а Бъчварова призова хората да съдействат за разследването, ако разполагат с информация, като увери, че анонимността им е гарантирана.

Междувременно прокуратурата в Бургас привлече под наказателна отговорност Тодор С. за убийството на гарда на Димитър Желязков.

За престъплението мъжът може да получи до 20 години затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

Състоянието на Димитър Желязков остава критично и след двете операции, с които лекарите в Бургас се опитаха да го стабилизират. Негов охранител, също ранен при престрелката и приет в бургаската болница, е в стабилно състояние, но остава под наблюдение в отделението по ортопедия.

Борисов за стрелбата: Махленска свада

Разследващите работят по няколко версии за престрелката. Иззети са три пистолета, сред тях и Макаров със заличени номера, открит до тялото на убития гард. Назначени са множество експертизи, разпитани са десетки свидетели.

Освен разследването на инцидента, бургаската полиция започва и паралелно, което да разкрие евентуални хулигански действия на участниците в престрелката.

Това е поредно покушение срещу Митьо Очите. В криминалното му досие фигурират обвинение за отвличане, въоръжен грабеж, незаконно притежаване на оръжие, заплахи и организиране на престъпна група за разпространение на наркотици и наказателни бригади.