Пистолетът от стрелбището в Слънчев бряг с много отпечатъци
Пистолетът от стрелбището в Слънчев бряг с много отпечатъци / станимир димитров/дарик бургас

Около 30 души, начело с Димитър Желязков по прякор Очите, предизвикали инцидента на 8 юни вечерта в Слънчев бряг, при който загина гард на наркобоса, а той беше тежко ранен. Това обяви защитата на двамата обвиняеми в опит за убийство на Митьо Очите.
Бургаски окръжен съд отхъврли искането за налагане на по-лека мярка. Георги Михайлов Иванчев и Радослав Веселинов, които са стреляли по три пъти в тялото на считания за наркобос по Южното Черноморие остават в ареста.
Адвокатите на двамата са от Варненската колегия. Те пледираха, че клиентите им са невинни, а твърденията на прокуратурата - недостатъчни. Защитата представи свидетелски показания на чужденци, очевидци на престрелката. Туристите твърдят, че са видели как в заведението нахлула група от 20 - 30 едри мъже. Двамата обвиняеми също потвърдиа в съда, че Желязков и хората му са започнали конфликта.
От държантия обвинител стана ясно, че три от куршумите са били изстреляни в гърба на Очите.
По време на делото беше оповестен резултат от ДНК експертиза, според която по пистолета, с изтрити номера, с който е стрелял Иванчев е имало отпечатъци на Николай Маринчев. Той е приближен на Очите и все още е в бургаската болница, след като беше ранен в престрелката.
По първоначални обвинения Димитров и Иванчев са произвели по три изстрела срещу Митьо Очите в нощта на 8 юни, при масовата кървава битка между 40 души в Слънчев бряг. Един от участниците - Александър Алексиев, охранител на Желязков почина.
Самият Желязков беше приет с пет куршума в тялото в Бургаската болница, където в продължение на 6 дни животът му беше в опасност.
По информация на главния прокурор Сотир Цацаров, Иванчев е бил с пистолет, със заличени номера, а един от проектилите е заседнал в жилетката на считания за наркобос по Южното Черноморие.