Щетите по пътната инфраструктура в Бургас са сериозни
Щетите по пътната инфраструктура в Бургас са сериозни / Лалка Димитрова

Два моста в село Полски извор са под вода, съобщи кметът на община Камено Жельо Вардунски. По думите му, нивото на водата в деретата там се е повишило значително след валежите от последните два дни.

„Не са почистени тези дерета. Водата от тях се насочва към Черни връх, където имаше сериозни проблеми, заради наводнението от края на миналата година. Ситуацията е спокойна към момента, но сме разпоредили критичните участъци да се наблюдават постоянно“, каза Вардунски.

 

Бедствие в Бургаско, наводненията взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Жителите на село Ливада също са притеснени, допълни кметът. „Там нещата са на ръба. За щастие нивото на водата започна да спада. Ако беше валяло още няколко часа, проблемът щеше да е сериозен“, допълни кметът на Камено. Вардунски съобщи още, че в село Трояново има четири наводнени къщи. Бедстващи хора няма. Изпратена е отводнителна техника. „За съжаление много от временните улици, които направихме след наводнението през октомври, миналата година, са разрушени. Инфраструктурата е засегната много в село Черни връх“, каза още той.

Пред "Дарик" кметът на Черни връх Тодор Щерев заяви: "Имаме наводнени дворни места. Целият ужас от миналата година сякаш се повтаря. Улиците, които бяхме чакалирали отново са отнесени. Сега възстановяването им трябва да започне отново.". 
 

Манолова зове: Опростете ноемврийските сметки за ток на пострадалите от наводнението


От Областна администрация Бургас уточниха, че към спешния телефон 112 са подадени няколко сигнала - касае се за наводнени имоти в Трояново и наводнени приземни етажи в Бургас. Към момента няма затворени пътища, увериха от Областно пътно управление - Бургас. Слаб сняг и дъжд превалява на много места в областта. Пътните настилки са мокри. Валежите ще спрат до края на деня. В петък се очаква ново влошаване на времето и обилни валежи от дъжд. Температурите ще се понижат. 

11.30 часа:

„Бързо реагирахме на ситуацията. От общината веднага изпратиха помпи, с които да отводним къщите. Тези домове се намират в най-ниската част на селото. С близкото дере винаги има проблеми. Започнахме да правим канала, но има още неща за довършване“, каза кметът на село Трояново Андон Николов.