Бургаските войводи бесни на Областния
Бургаските войводи бесни на Областния / снимка: Пресцентър Областна управа

Гневно писмо от Бургаската организация на ВМРО се получи в редакцията на Дарик Бургас. В него е изразено остро несъгласие с изявленията на Областния управител Константин Гребенаров по една от националните телевизии, че има замислен проект за закон, уточняващ „частни плажове от затворен тип”.

„Войводите” настояват този законопроект да бъде представен пред бургаската общественост и пред останалите жители на черноморски общини, „дотолкова, доколкото ситуацията със „забранените” плажове и системните злоупотреби на концесионерите с правата върху тях ги засяга непосредствено.”

“За пореден път по нашето Черноморие един проблем вместо да бъде решен ще бъде узаконен, а нарушаването на Конституцията ще бъде оправдано с интереса на инвеститорите. Ако възниква конфликт с правото на достъп до плажните ивици на Дюни и Елените, той трябва да бъде решен от държавата в полза на гражданите, а не на самозабравилите се собственици.

Заявяваме, че сме твърдо против всякакви опити за феодализиране на плажната ивица, настояваме за спазване на законите и Конституцията на Република България и сме готови на всякакви форми на протест в тяхна защита”, пише още в писмото.