Бургаски преподаватели готвят програми за дистанционно обучение
Бургаски преподаватели готвят програми за дистанционно обучение / netinfo

Европейски проект за дистанционно обучение реализира университет "Проф. д-р Ассен Златаров" в Бургас. Над 600 студенти ще могат да преминат през отделните му модули в рамките на две години, а част от тях и цел курс. 776 635 лв. е стойността на проекта, в който могат да бъдат включени и хора със специални потребности.

Това е само една от възможностите за образование, но според заместник-ректорът доц.Магдалена Миткова новата форма няма да измести изцяло обучунието в университета, а ще бъде възможност различни групи да използват съвременните методи, както и опита на най-добрите университети в света.

45 преподаватели и трима администратори ще бъдат обучени за ползване на електронната платформа. Други 15 преподаватели ще трябва да създадат мултимедийни и електронни материали, по които студентите ще се обучават. На всички тях ще бъдат предосатвени и лицензи.

Целта е след края на проекта да може да се акредитира дистанционната програма и разработването на софтуерни програми.

Ще има и хранилище за информация, в което ще влизат резултатите от научно изследователската работа. По проекта ще се създаде център за видеоелектронна връзка.