/ Община Бургас
Бургас ще празнува Никулден с изключително богата спортна програма, съобщиха от Общината.
 
Първото мероприятие стартира още от петък и ще продължи до неделя. В зала „Амфибия“ на хотел „Аква“ ще се проведе международният Оупън турнир по шахмат „Бургас 2023“.

Коледните празници в Бургас започват с двойния концерт-спектакъл на маестро Стефан Диомов

Организатори са ШК “Бургас 64“ и ФМА „Булчесс“. Турнирът ще се проведе по швейцарска система в 6 кръга. Право на участие имат всички български и чуждестранни шахматисти, одобрени от организаторите, с FIDE ELO коефициент по класически шахмат до 2399.

Турнирът е валиден за FIDE рейтинг. Официалното откриване е от 12:50 часа в петък. Стартът на първи кръг е в 13:00 часа, а на втори в 16:00 часа. В събота са партиите от трети, четвърти и пети кръг, съответно от 9:00 часа, 13:00 часа и 16:00 часа. Последният шести кръг от турнира е на 3 декември, неделя, с начален час 9:00. Награждаването е от 12:30 часа.
 
На 2 декември, събота, в зала „Нефтохимик“ ще се проведе турнир по спортна акробатика за „Купа Черноморец“. Участват 10 спортни клуба от цялата страна: Черноморец, Бургас, Акро Джъмп, Нефтохимик, Керязов - Ямбол, Стефан Данчев - Сливен, Орел - Айтос, Ейнджълс - Айтос, Акро Старс - Варна и Акро Спорт - София, обединявайки над 200 участника в състезанието.

Началото е в 10:00 часа, а официалното откриване ще започне в 11:00 часа. Всички спортни мероприятия, посветени на Никулден, се организират с подкрепата на Община Бургас, която кани всички бургазлии и гостите на града да присъстват и да подкрепят децата, които ще покажат най-доброто от себе се в различните видове спорт.

На 3 декември - неделя, зала „Младост“ ще бъде домакин на детски турнир по художествена гимнастика „Купа Бургас“ и Купа „Весела Драганова“. Специален гост ще бъде олимпийската шампионка с ансамбъла на България от Токио Стефани Кирякова.

Цялата програма вижте ТУК.