БСП Бургас
БСП Бургас / netinfo
Бюджетът на Бургас за 2019 година е повлиян силно от предстоящите избори. Това си личи ясно от увеличената държавна субсидия – с цели 17 млн. лева. Мнението е на общинските съветници от левицата, които заявиха, че едва ли ще гласуват положително за бюджета на предстоящото заседание на местния парламент утре.
 

БСП-Бургас застана зад Йончева


„Бихме подкрепили бюджет, който предвижда повече приходи за общината, но липсва прозрачност, както за приходите така и за разходите. Тази вечер имаме заседание, на което ще уточним нашата позиция“, обяви лидерът на БСП – Бургас Живко Господинов.

Как и колко ефективно се харчат парите

Днес червените направиха прогноза, според която Комплексния Онкологичен Център в Бургас ще отчете сериозна загуба през тази година.

„Това беше най-печелившото лечебно заведение в града. Виждаме, че в новия бюджет се набляга на образование, инфраструктура и здраве. Печалбата, която се формира от лечебниците, е крайно недостатъчна за закупуването на нова апаратура. Добре е, че отделяме пари за Окото, но според моята информация, тази година тщзи болница ще е на загуба“, отбеляза общинският съветник от БСП Чанко Мирчев.

Относно прозрачността на бюджета на Бургас за настоящата година, той коментира: „Видяхме малко хора на обществените обсъждания. Нямаше информация за капиталовата програма. Не може да се обсъжда бюджет без капиталова програма. Трябва да има прозрачност, гражданите трябва да бъдат информирани как и за какво се харчат парите.“

Червените все още не са успели да разберат за какво точно се използват средствата, спечелени от платените зони за паркиране в Бургас. Въпрос, който повдигнаха и миналата година.

Ах, тази зона

„Парите от синята и зелената зона трябва да се използват за улици и тротоари. От май тази година ще има разширение на платените зони за паркиране в к-с „Лазур“. Колите оттам не знам къде ще отидат. Нито синята, нито зелената зона решават някакъв проблем към този момент. Съмненията ми са, че от к-с „Зорница“ масово ще започнат да валят писма с искане за обособяване на синя зона и там. И тогава какво ще правим? Ще правим синя зона в „Изгрев“ ли?“, попита Господинов.
 

БСП представи Визия за Бургас пред Търговско-промишлената палата


От срещата на червените с журналисти днес стана ясно, че БСП – Бургас едва ли ще подкрепи бюджета на сесията утре. Загатнаха и за промени с почистването на града, като разкриха, че местната администрация планувала да смени отговорната за това фирма. По време на редовното заседание на Общински съвет – Бургас клетва ще положи и нов съветник в редиците на БСП – Радослав Петков. Той е на 37 години и развива успешен бизнес с резервни части за автомобили.
 

БСП Бургас
netinfo

„Времето, което остава не е много, но се надявам да помогна за решаването на важни проблеми за града“, заяви Петков /вляво на снимката/.