/ darikradio.bg
Левицата: Тя е трън в очите на ГЕРБ. Искат да я сплашат!
Живко Господинов:
100399
Живко Господинов:
  • Живко Господинов:

Във връзка с повдигнатите от специализираната прокуратура обвинения на народния представител от „БСП за България” Елена Йончева от местната структура на левицата заявяват следното:

Прокуратурата с доказателства, че Елена Йончева е знаела за престъпния произход на парите


Категорично заставаме зад Елена Йончева в стремежа ѝ да търси истината и справедливостта. Тя е доказал се професионалист, който със своите журналистически разследвания за кражбите на властта, е трън в очите на ГЕРБ.

За нас няма съмнение, че повдигнатото ѝ обвинение е политически скалъпено и абсурдно. Безспорно е, че правителството на ГЕРБ използва създадената от него специализирана прокуратура, за да отправя заплахи, публично да заклеймява и мачка своите политически опоненти. Заявяваме нашата безусловна подкрепа за Елена и сме готови да ѝ окажем всякакво съдействие в битката, която води.


"С нейното обвинение е застрашена цялата журналистическа гилдия. И се създава прецедент. Целта е сплашване", каза пред репортер на Дарик-Бургас общинският лидер на левицата Живко Господинов. И допълни: "Това е силата на Елена Йончева. В осветляване на задкулисието". Според Господинов, няма как Йончева да е знаела за произхода на парите, както твърди обвинението. "По това време никой в държавата, а и самата държава нямаше такава информация", подчерта той.

Какво още каза пред репортер на Дарик-Живко Господинов, общински председател на БСП в Бургас, чуйте в звуковия файл: