/ БСП
Изложба с разбитите стълбища във Велико Търново ще направят младежите от БСП в началото на пролетта. Младите социалисти са решили по този начин да насочат вниманието на местната администрация към проблемите, с които всекидневно се сблъскват хиляди великотърновци. 

Изложба с разбити търновски стълбища подготвят младежите от БСП
netinfo

Изложба с разбити търновски стълбища подготвят младежите от БСП
netinfo

Членовете на Младежкото обединение ще правят снимки на всички стълбища в града и в населените места от общината, които са в лошо състояние и на практика създават предпоставки за множество инциденти.

В същото време младите социалисти призовават и гражданите да заснемат разбити стълбища, както и други нередности и да изпращат снимките на страницата във Фейсбук: „МО в БСП-Велико Търново“.

Националният съвет на МО в БСП гласува във Велико Търново „Визия на младите в България“

„Очевидно има сериозен проблем в града, а и в населените места от общината с поддръжката на стълбищата. Старата столица е специфичен град със своя релеф, а стълбищата на много места на практика представляват цели улици.

Те осъществяват най-преките пешеходни връзки в града и се използват всекидневно от хиляди жители. Състоянието на повечето обаче е плачевно. Те не са ремонтирани от десетилетия и явно местната власт няма намерение да обърне внимание на гражданските сигнали.

Нима чакат да се случи инцидент“, сподели председателят на Младежкото обединение в общината Михаил Михалев.  Освен това младежите на БСП са категорични, че вече ремонтираните стълбища не отговарят на съвременните стандарти, тъй като са направени некачествено, на много места липсват парапети, а рампите за детски колички и инвалиди са само в мечтите на жителите от старата столица.