Борисов благодари на Ердоган за споразумението за реадмисия
Борисов благодари на Ердоган за споразумението за реадмисия / netinfo
Борисов благодари на Ердоган за споразумението за реадмисия
87148
Борисов благодари на Ердоган за споразумението за реадмисия
  • Борисов благодари на Ердоган за споразумението за реадмисия

Премиерът Бойко Борисов благодари на президента Ердоган и на Турската държава за това, че успява да овладее потока от мигранти към България.
"Подписаният договор с Турция за реадмисия е изключителен успех на правителството. Това осигури на България спокойствие. В противен случай сега щяхме да сме като Гърция", каза след инспекцията по въздух на оградата по границата министър-председателят. Министър Бъчварова съобщи, че до два месеца ще има 136 кв.м. от заграждението.
Борисов, заедно с министрите Румяна Бъчварова и Николай Ненчев и зам.-посланика на Великобритания Сара Райли инспектираха на място част от високопроходимите джипове, които страната ни получи като подарък от Кралство Великобритания. В групата бе и лидера на ПФ Валери Симеонов.
Според Симеонов оградата е внушителна и те първа предстои изграждането на най-трудната част от нея, тази през Странджа планина.
Борисов използва възможността да благодари на премиера на Великобритания Дейвид Камерън и лично на зам.-посланика на Великобритания унас - Сара Райли за дарените 40 джипа за нуждите на Гранична полиция. "Това се прави за първи път. Не, че нямаме пари, ние не сме за 40 джипа, както се казва на харизан кон зъбите не се броят, но тук е важен моралният жест", заяви министър-председателят. Той подчерта, че такова дарение се прави за първи път и именно в тов е жеста - джиповете са били свалени от въоръжение на британската армия и доставени в България.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от премиера Борисов и Валери Симеонов: