Благотворителен мач на звездите за Рождество Христово
Благотворителен мач на звездите за Рождество Христово / netinfo

В навечерието на най-светлия християнски празник - Коледа, БК "Делфин" организира коледно-новогодишен мач. В него ветерани и настоящи баскетболисти от двата бургаски клуба ще играят благотворително за децата и младежите от дома в с. Бата. Събраните средства от спортното шоу ще са в помощ на социалния учебно-професионален център, чиито възпитаници се нуждаят от дрехи и обувки. Желанието на организаторите е с дарените пари от спортната инициатива да се закупи и компютърна техника, както и да се обзаведе дневната стая в дома.

С надпис "Бургаските орли" на екипите си, благотворително на терена ще излязат ветераните срещу младежката формация от баскетболните "Черноморец и "Делфин". Този път зрителите в спортна зала "Бойчо Брънзов" ще станат свидетели на мега титаничен сблъсък между младостта и опита, тъй като бургаските юноши се готвят за реванш от загубата си през август-102:111, когато двата отбора играха в подкрепа на Ади.

Отново за селекционер на ветераните е поканен легендата и един от най-добрите специалисти в българския баскетбол Петко Маринов, който ще разчита на "старите пушки" Димо Костов, Радостин Иванов, Алберт Калдерон, Евтим Банев и др. "Черешката на торта" обаче ще бъде бившият гард на националния отбор по баскетбол Васил Стоянов. Възпитаникът на бургаската школа и бивш състезател на "Левски", ЦСКА, "Славия", "Плама", "Академик", френските "Нант" и "Дижон" ще стане отново част от състава на Петко Маринов, обличайки този път екипа на "Бургаските орли". Младежите ще бъдат водени от старши треньора на "Черноморец" Дечо Коешинов, който три часа по-късно ще изведе бургаския мъжки отбор срещу "Черно море" в последен мач за тази година.

Специално за публиката ще бъде разиграна томбола, късметлиите от която ще получат възможността да участват в конкурса по изпълнение на наказателни удари и стрелба от зоната за три точки. Победителите ще получат награди, осигурени от организаторите на спортното шоу.
Това е втора благотворителна акция на бургаския баскетбол за тази година. През лятото бивши и настоящи състезатели се обявиха в подкрепа на съгражданката си Аделина Коджабашева и се включиха в кампанията по набирането на средства, необходими за животоспасяващата операция на 19-годишното момиче. Под наслов "Живот за Ади" хуманната инициатива събра над 3 500 лева.