Михаил Станчев
Михаил Станчев / netinfo
Шест куршума са били изстреляни срещу Коста Николов – Миджурина. Това е установено в предварителното разследване от досъдебната фаза по случая с убийството на новозагорския бизнесмен в Слънчев бряг. Смъртта му настъпила мигновено.

Задържаният за убийството Михаил Станчев е стрелял със служебния си „Макаров“ и по 22-годишната Симона Тодорова поне два пъти. След престъплението той е отишъл до касата, в която съхранявал боеприпасите си, взел още патрони и втори пълнител. Едва тогава отпътувал към Лесово, където по-късно е задържан.

Разкриха подробности около убийството на бизнесмена в Слънчев бряг

„Не пътувах към границата, за да напусна страната. Знаех, че няма да мога да премина. На път за Лесово разговарях с брат си по телефона. Минах през Ямбол. Не исках там или в Бургас да се предавам в полицията. Не знаех какво ще ми се случи. Исках да се предам на границата, страхувах се. Там е сигурно, знаех, че нищо няма да ми се случи“, каза пред състав на Окръжен съд – Бургас Михаил Станчев.

Михаил Станчев
netinfo

Въпреки редовната си заетост и постоянен адрес, който има в Бургас, съдът определи той да остане под постоянен арест.

Каза ми, че той е стрелял. Най-вероятно заради ревност. Не може да си спомни, защо е стрелял и по момичето. Не е подготвил предварително стрелбата. Отишъл е случайно на мястото на престъплението. Първоначално е стрелял срещу Коста Николов. След това се е появило и момичето. Сподели ми, че е пил нещо. Какво точно не знам. Знам само, че не употребява алкохол или наркотици“, каза преди заседанието защитникът на Станчев, адвокат Красимир Кацарски.

Според него, ямболията е действал в състояние на афект.

Убиецът на Коста Николов е задържан, стрелял от ревност

37-годишният Михаил е с повдигнато обвинение за убийство и опит за убийство, недовършено заради независещи от извършителя обстоятелства, стана ясно от пледоарията на държавния обвинител. Ако бъде признат за виновен той може да получи от 15 до 20 години затвор или доживотен без право на замяна.