Леката кола е със силно смачкана задна част
Леката кола е със силно смачкана задна част / Лалка Димитрова
Автобус на фирма „Юнион Ивкони“, пристигащ от Плевен, помля бургаски „Фолксваген Пасат“ на булевард „Стефан Стамболов“, по посока центъра. Катастрофата стана на кръстовището с булевард „Тракия“ (разделителната в комплекс „Славейков“).

От инцидента около 15.00 часа са пострадали шофьорът и пътникът в немската кола. Те са откарани много бързо в УМБАЛ Бургас, където в момента получават първа помощ. Състоянието им, твърдят очевидци, е тежко. Автомобилът е със силно деформирана задна част, вследствие на удара.

Според шофьора на автобуса, за тежкото произшествие е виновен водача на леката кола, който веднага след светофара рязко се престроил от лявата лента на улицата в крайната дясна бус лента, без да остави възможност и място за каквато и да било реакция.

катастрофа
netinfo


Изхвърчайки от шосето, „Фолксваген“- ът буквално е отскубнал пътен знак и след завъртане е спрял върху велосипедната алея пред магазин „Технополис“. Очевидци твърдят, че автобусът е влачил колата 20 метра, преди тя да се спре встрани. Автомобилът избутан, през бордюра, като по пътя си е преминал през велоалеята, завъртял се е и е изтръгнал е пътен знак, преди да се забие в дърво, твърдят свидетели. "Късмет е, че по това време на велоалеята не е имало колоездачи и пешеходци", коментират очевидци. 

катастрофа
Пет полицейски автомобила бяха изпратени на мястото.


На шофьора на автобуса е направена проба за алкохол с дрегер, твърдят свидетели. Макар първоначалните резултати да попадат под предвидените в закона митнимални граници, направена е и кръвна проба. Тя е отнесена за лабораторен анализ.