/ Дарик Бургас
Бургаският апелативен съд потвърди наказанията на трима мъже, пребили възрастна лечителка от Нова Загора през юни 2017 година. Осъдените са Димитър С. синът му Георги Д. от Котел и техният приятел Георги Б. от Нова Загора.
 
Оставиха в ареста мъжа, обвинен в палежа на строителните машини в Бургас

Двете съдебни инстанции са признали мъжете за виновни за тежка телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в постоянна слепота с дясното око. Осъдени са на по три години лишаване от свобода, с изпитателен срок 5 години.
 
Тримата мъже трябва да заплатят солидарно на пострадалата Сийка Д. сумата от 30 000 лева, обезщетение за неимуществени вреди, 241 лева обезщетение за имуществени вреди, както и направените по разноски по делото.
 
От няколко години съпругата на Димитър С. и майка на сина му имала здравословни проблеми, които според семейството се дължали на магия и на вредна енергия, изпращана от техни родственици, с които били в лоши отношения.
 
Съдът решава за рускинята Елена, обвинена в крупни измами

Семейството търсело помощ при лечители, гадатели, ходжи, екстрасенси и се обърнало към Сийка Д. от нова Загора, известна лечителка в региона. Тя я „лекувала“ почти година, но здравето на страдащата така и не се подобрило.
 
Двамата подсъдими били убедени, че знахарката не само не им помага, но дори им вреди, като умишлено, от разстояние влошава здравословното състояние на болната им родственица.
 
По тези причини те първо я сплашили, удряйки нейния син, о по време на второто посещение я пребили. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.