/ Лалка Димитрова
Апелативният съд в Бургас потвърди ареста на 41-годишния Николой Пенев-Пойзъна, обвинен за палежа на машините на строителна фирма „Джи Пи Груп", която ремонтира бул. "Захари Стоянов".

Пойзъна иска вкъщи, съдът решава предиобед

Пойзъна бе задържан на 9 май, а според прокуратурата, въпреки че разследването е в начална фаза, вече има убедителни доказателства, затова че именно той е запалил техниката - колата му е засечена от видеокамерите в района, а неговото ДНК е намерено по капачката и бутилката със запалителна смес, която е била хвърлена по машините.

Снимка: Станимир Димитров

Според защитника на Пенев в това заседание - адвокат Цветелина Крумова, за да е налице предпоставка за задържане под стража трябва обоснованото предположение, че той е автор на палежа, да е доказано.

Над 400 000 лв. са щетите върху строителната техника след палежа в Бургас

А според адвоката, намерената бутилка с ДНК на клиента й, не можела да се отнесе по никакъв начин към делото. Крумова настоя Пенев да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за 8-годишното си момиченце, което е с аутизъм, а освен всичко друго Пойзъна бил и с хепатит С, а в ареста нямало условия за адекватно лечение.

Двама души са заподозрени за палежа на строителните машини в Бургас

„От седмица съм в ареста, а достъп до лекар нямам никакъв. Казват ми, че трябвало да мине един месец“, заяви Пенев. И поясни: „Няма да се укривам и да бягам, а ще се грижа за детето си. То е с тежък аутизъм и контактува само с мен и жена ми“.

Запалиха машините на фирмата, която ремонтира бул. "Захари Стоянов"? (СНИМКИ/ВИДЕО)

В крайна сметка съдът отхвърли доводите на защитата и отказа да го пусне на свобода.