/ Снимки: Дарик Бургас

Скъпи машини, използвани за ремонта на бул. "Захари Стоянов", изгоряха. Пламнали са при входа на комплекс "Меден рудник".

Двама души са заподозрени за палежа на строителните машини в Бургас

Инцидентът е станал около 5.30 часа тази сутрин. От МВР не съобщават какви са причините. Неофициалните данни обаче сочат, че се касае за умишлен палеж.

Снимки: Дарик Бургас

Заради започналия преди месец ремонт на основния булевард в пиковите часове на деня при входа и изхода на "Меден рудник" продължават да се образуват сериозни задръствания.

Трафикът се регулира само от светофарни уредби, които бяха пренастроени няколко дни след старта на ремонта, за да облекчат ситуацията, което така и не се случи. До този момент екип на Дарик не е виждал патрули на МВР да регулират на място движението след края на работния ден, когато трафик е най-натоварен. Изключение правят обедните часове.

Стартира изпълнението на втори етап от ремонта на бул. „Захари Стоянов“

Днес шофьорите с интерес наблюдават полицейските екипи, които извършват оглед на подпалената техника на фирмата „G.P. Group“. Една от тях е напълно унищожена. Засегнати са два валяка и една асфалтополагаща машина.

Снимки: Дарик Бургас

Освен тях е пострадала и контактната мрежа на тролейбусите, които са спрени от началото на дейностите. Линиите се обслужват от автобуси, съобщи пред Дарик шефът на общинския превозвач "Бургасбус", инж. Петко Драгнев. По думите му, засегнатият от пламъците участък е около 250 метра.

Снимки: Дарик Бургас

"Ще възстановим мрежата. Все още не знаем колко ще ни струва това, но мога да уверя, че няма да има нарушения в графика на тролейбусите", каза Драгнев.

Преди минути изгорелите машини бяха натоварени с тежка техника. За това, че се работи по версията за умишлен палеж, разкри Румен Цветков от фирмата, чиито машини пострадаха. Според източници на "Дарик" до мястото е открита туба с мирис на нефтен продукт.