Ангел под домашен арест, дървеници го яли в затвора
Ангел под домашен арест, дървеници го яли в затвора / Веселин Максимов
Ангел под домашен арест, дървеници го яли в затвора
90937
Ангел под домашен арест, дървеници го яли в затвора
  • Ангел под домашен арест, дървеници го яли в затвора

Районният съд в Бургас измени мярката за неотклонение „задържане под стража" в „домашен арест" на Ангел А., задържан за превоз на нелегални имигранти. От разпита на началника на затвора в града Бранимир Мангъров съдът установил, че във връзка с извършена проверка от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" е установено наличие на дървеници в спалните помещения.

В съдебномедицинската експертиза вещото лице посочило, че при прегледа на Ангел А. е установен папулозен обрив и ливидни петна, по кожата на ръцете, краката, врата и лицето на обвиняемия, както и екскориации. Очите му били с инфекция на конкюктивите и лек оток на клепачите, а насекомото нанесло тези увреждания е креватна дървеница - кръвосмучещо насекомо, което живее в матраци, дюшеци и цепнатини.

На Ангел А. е поставена диагноза „алергичен дерматит и алергичен конюнктивит, вследствие на ухапвания от дървеници". Посочено е, че е необходимо специализирано лечение в рамките на няколко дни, като се препоръчва лицето да бъде изведено от тази среда. Съдебният състав е преценил, че мярката за неотклонение „Задържане под стража" е неадекватна и я изменил в „домашен арест".