Полицията е започнала проверка в Община Поморие.

Проверяват се документи по един от най-големите европроекти, изпълнявани в града – този за модернизация и разширяване на рибарското пристанище. Предполага се, че са разходвани средства за дейности, които не са били извършени, но до този момент няма потвърждение на тази информация.

Проектът „Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие“ е на стойност над 6 млн. лева. Дейностите по него приключиха в края на миналата година, след финализиране на втория етап. По него работи сдружение от три фирми. Разследващите проверяват съмнителни разплащания, извън обхвата на поръчките по проекта, както и дублирани преводи на средства за едно и също нещо.

Акцията в сградата на общината продължава и към този момент. Има данни за разпитани двама души, след съдебна заповед. Иззети са и документи.

В момента пред сграда на общината има няколко полицейски коли, а входът е на практика блокиран. Областната дирекция на МВР Бургас потвърди единствено, че разследването води към проекта за рибарското пристанище на Поморие, но не даде допълнителни подробности.

Съвсем скоро аналогична ситуация имаше и в сградата на община Бургас. След нея службите така и не обявиха официално причина за проверката. 
БГНЕС