/
/

14 души са настанени за лечение в болница. Няма пациенти, които да са на апаратна вентилация. Двама са на кислородна терапия, но са в стабилно състояние. Четирима са изписаните до момента.

Започна тестването с PCR на медиците от Спешния център за бърза помощ, съобщиха от бургаския кризисен щаб. До момента са излезли 31 проби и всички са отрицателни. Днес беше взето решение да продължи с тестването на медици на първа линия, близките дни ще се тестват 24 човека от медицинския персонал в Инфекциозното отделение и 50 в Спешно отделение към УМБАЛ - Бургас. 

Всички взети проби на служители на полицията са отрицателни

1 444 са хората под задължителна карантина за областта. Служители на Община Бургас и изнесен служител от „Български пощи“ вече доставят и по домовете пенсиите на трудноподвижни хора.

Общинският щаб сформира логистично звено от лекар, юрист и финансист, което от днес започва да разглежда всички постъпили заявки от здравните заведения в общината за необходимост от защитни облекла, консумативи, дезинфектанти и други материали. Тяхното разпределение и доставяне ще се извършва всеки ден. От вчера служителите на Социалния патронаж раздават допълнително хранителни пакети на потребителите по програмата на Социалното министерство.