/ siff.com
Георги Дюлгеров за
96507
Георги Дюлгеров за
  • Георги Дюлгеров за
С много награждавания и обичан филм „Кръгът“ на шведа Рубен Йостлунд започва шестнадесетото издание на „София филм фест „На брега“, посветено на паметта на един от неговите двигатели – Георги Ингилизов.

Това ще стане на 15 март, в 19.00 часа, веднага след официалното откриване. И този път програмата е изпълнена с шедьоври, част от нея е и конкурсът за късометражно кино „Джеймисън“.

„Потапяне“ на Вендерс и куп шедьоври на „София филм фест на брега“

Новите моменти тази година са наградата от 1 000 лева за победителя в този конкурс, осигурена от Зонта клуб Бургас и специалното младежко жури, съставено от ученици в гимназии от града.

Билетите са, както обикновено, по 8 лева. За ученици, пенсионери и студенти – 6 лева. Отново ще бъдат издавани и карти с 20 билета по 5 лева и 10 по 6 лева. Продажбите са на касата на театър „Адриана Будевска“.

Чуйте повече от худоежствения директор на фестивала Георги Дюлгеров в звуковия файл, а цялата програма прочетете на https://dariknews.bg/regioni/burgas/potapiane-na-venders-i-kup-shediovri-na-sofiia-film-fest-na-brega-2082231