Жителите на Гоце Делчев се обединиха в благородна кауза в помощ на онкоболни жени
Жителите на Гоце Делчев се обединиха в благородна кауза в помощ на онкоболни жени / Снимка: Маргарита Петкова

13 700 лева събра на благотворителната вечер „УСМИХНИ СЕ НА ЖИВОТ", организирана от Сдружение „Хроника срещу рака" в помощ на онкоболните жени от Гоце Делчев и региона.
Жители на града и региона дариха картини, бижута уникати, други художествени произведения, кулинарни изделия, които бяха предложени на базар и търг, в който се включиха над 250 гости на събитието.

Представители на местната власт, на бизнеса, лекари, юристи, учители, активисти на читалищата в региона и още много граждани подкрепиха за поредна година благотворителната инициатива на "Хроника срещу рака" в помощ на жените, които се борят с тежката диагноза.

редседателят на Общинския съвет в Гоце Делчев Ангел Гераксиев връчи почетни грамоти на трите най-активни доброволки в дейността на сдружението - Магдалена Селмединова, Снежана Джугданова и Екатерина Крънчева. Инициативата беше подкрепена от общините Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча. Сред гостите бяха кметът на Гърмен Минка Капитанова, зам.-кметът на Гоце Делчев Саид Иброш, заместник-кметът на Сатовча Румен Орачев, общински съветници от трите общини.

Специална награда за най-активен дарител на вечерта бе връчена на д-р Ангел Попов - уикенд за двама във Велинград, също осигурена от дарител. Семейство Попови от своя страна подари наградата на семейството на онкоболна жена.

Сдружение „Хроника срещу рака" вече има своя първи корпоративен дарител. "Подписахме споразумение с фирма "Джили Интернешънъл", която ще дарява по едно евро от всеки свой продаден продукт в помощ на онкоболните жени, като набраните първи 1000 евро ще използваме отново за безплатни профилактични прегледи", заявиха от Сдружението.

Популярният изпълнител от Македония Кирил Митоски и певицата с неврокопски корен Крисия направиха вечерта приятна за всички.

Ваучери за безплатни лекарства, всеки на стойност 20 лева, ще получат пет от най-затруднените материално онкоболни жени. Семейството на друга онкоболна пациентка пък ще почива в хотел в Огняново.