Започва изграждането на ново кръгово кръстовище

Започва изграждането на ново кръгово кръстовище
Започва изграждането на ново кръгово кръстовище / Община Благоевград - пресцентър

Днес започва изграждането на новото кръгово кръстовище в Благоевград. То е ситуирано между булевардите „Васил Левски“ и „Св. Димитър Солунски“.

Движението на МПС ще бъде затворено в двете посоки и отсечката от моста над река Благоевградска Бистрица до кръстовището с бул. „Васил Левски“.

За целта е създадена временна реорганизация на движението и е определен обходен маршрут – по ул. „Александър Стамболийски“. Забраната за движение ще остане за 15 дни, след което поетапно ще бъдат затваряни и други пътни артерии за нуждите на строителството. Крайният срок за завършване на обекта е 40 работни дни, съобщават от кметската администрация.

Всички дейности за осигуряване безопасността на движение в района са съгласувани и координирани с "Пътна полиция".

Промяна има и в маршрутите на градския транспорт, като линиите, които преминават през затворената отсечка ще бъдат пренасочени по ул. „Александър Стамболийски“. По същия маршрут ще бъдат отклонени и линиите от областната и републиканска транспортна мрежа.Очаква се чрез новото кръгово кръстовище между двата булеварда значително да се съкрати времето за преминаване. В момента оттам за час минават около 2244 автомобила, като новата организация на движението ще доведе до облекчаване на трафика.