Възобновиха дело за футболно хулиганство срещу фенове и играчи от Симитли
Възобновиха дело за футболно хулиганство срещу фенове и играчи от Симитли / netinfo

Районният съдия в Благоевград Мирослава Йорданова възобнови днес делото по Закона за футболното хулиганство слещу футболиста от "Септември" - Симитли, Методи Стойнев, Пламен Скендерски, Николай Стоилов и Николай Динков.

Процесът, който на 24 май съдия Йорданова прекрати временно, заради допуснати административни пропуски от страна на полицията, тръгва отначало, съобщиха днес от Районния съд в Благоевград.

Тази сутрин е била връчена призовка и акт за хулиганство на Николай Динков, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Динков доброволно се явил в благоевградската полиция, където е подписал акта за нарушение и няма пречки делото да бъде разгледано в съда, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Четиримата играчи и фенове от Симитли бяха подведени под наказателна отговорност заради масово сбиване преди мача между отборите на "Септември" и "Витоша"- Бистрица, в който картотекиран футболист е столичният кмет Бойко Борисов.

Съотборниците на лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов - Ивайло Колев, Константин Николов, Ангел Кюмюрджиев и Сергей Ташков, вече са дали показания пред разследващите органи в Благоевград, че са били нападнати и бити от феновете на отбора в Симитли преди излизането им на терена на 23 май.

От полицята в Благоевград информираха, че се извършва специализирана проверка по случая и е възможно да бъде образувано и наказателно производство по член 325 от НК за едро хулиганство срещу четиримата извършители.