ВСС решава съдбата на бедната съдия Урумова
ВСС решава съдбата на бедната съдия Урумова / снимка: Sofia Photo Agency

Комисията по дисциплинарните производства към Висшия съдебен съвет решава днес професионалната съдба на окръжния съдия в Благоевград Деница Урумова, чието име бе замесено в имотния скандал в Приморско.

Комисията, председателствана от Петър Стоянов и колегите му Пенка Маринова, Марияна Дундова, Светла Данова и Пламен Стоилов, ще се произнесе с решение по воденото срещу Деница Урумова дисциплинарно производство. Съществува реална възможност петимата да предложат на членовете на ВСС да гласуват на свое заседание уволнение на Деница Урумова от правораздавателната система, прогнозират юристи от благоевградския съд.

Младши съдия Деница Урумова, която е дъщеря на отстранения временно преди месеци Николай Урумов, бе разследвана цяло лято за придобито право на строеж върху имот на плажната ивица в Приморско, чрез подадена декларация като социално слаба.

Преди два месеца кметът на морската община Лиляна Димова започна съдебна процедура, с която се опита да върне терена с площ 469 квадратни метра в изключително атрактивната местност „Буруна", където е предвидено да се построи градски парк. Върху парцела обаче вече е издигнат четириетажен хотел, а съдия Урумова е инвеститор на обекта. Според общинските съветници в Приморско, договорът за отстъпеното право на строеж на магистрата е нищожен и е в противоречие с материалния закон.