Водачът на микробуса виновен за трагичния инцидент край Бело поле
Водачът на микробуса виновен за трагичния инцидент край Бело поле / netinfo
По данни на започналото разследване, причина за инцидента, станал тази сутрин в участъка между Благоевград и Кочериново, е следствие на неправилно пресичане на железопътния прелез в района след спирката Бело поле.

Микробусът навлязъл в прелеза точно пред преминаващия товарен влак въпреки подадения от локомотивния машинист звуков сигнал, след което е последвал удар между товарната композиция и моторното превозно средство.

Шофьорът на товарния микробус е загинал. В микробуса не е имало други пътуващи.

Алкохолната проба на локомотивния машинист е отрицателна.

Товарният влак се е движил с допустимата за участъка скорост, сочат показанията на скоростомерната лента на локомотива, която регистрира скоростта на движение на влака във всеки един момент. Скоростомерната лента на локомотива на товарния влак е отчела скорост 52 км/ч при движението на композицията между Благоевград и спирка Бяло поле. Разрешената скорост за товарни влакове в този участък е 60 км/ч.

На мястото на инцидента са служители на полицията, както и линейка на Бърза помощ. Представители на дирекция „Безопасност, контрол и вътрешна сигурност” към „Български държавни железници” ЕАД пътуват към мястото на произшествието.

„Български държавни железници” ЕАД за пореден път апелират към водачите на моторни превозни средства да спазват Закона за движение по пътищата и сигнализацията на железопътните прелези.