ВМРО-НИЕ влезе в предизборна кампания, ще настоява за задължителен вот
ВМРО-НИЕ влезе в предизборна кампания, ще настоява за задължителен вот / снимки: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Със сформирания преди дни Национален изборен щаб новата партия "Вяра, морал, родолюбие, отговорност - Национален идеал за единство" стартира предизборната си кампания за местните избори догодина, обяви в Благоевград лидерът й Петко Атанасов. Щаба оглавява ексдепутатът и председател на общинската организация на ВМРО-НИЕ в Петрич - Борис Ячев, информира Атанасов.

Програмата ни за управление и антикризисни мерки все още се изготвя, наесен ще издадем традиционните "черни книжки", с които ще запознаем нашите симпатизанти с историята, идеите и управленската програма на партията, каза Петко Атанасов.

ВМРО-НИЕ засега разполага с 206 свои организации, имаме представителство във всички общини, до края на септември ще имаме плътно покритие в страната, заяви Борис Ячев.

ВМРОНИЕ влезе в предизборна кампания ще настоява за задължителен вот
netinfo

56 общински съветници от квотата на червено-черните са преминали към новата партия на воеводите. Логично е те да искат да повторят мандата си, което е немалка заявка на този етап, посочи Ячев. Целта ни е да удвоим сегашния брой на представителите ни в местната власт и да атакуваме големите областни центрове, добави той.

Вече имаме кметски кандидатури в трите областни града с най-силно присъствие на ВМРО-НИЕ - Пловдив, Благоевград и Монтана, издаде Ячев, като посочи, че в Благоевград в изборната надпревара ще участва областният лидер и общински съветник Иван Ризов.

Настоящият кмет на Пловдив Славчо Атанасов също ще се бори за втори мандат, въпреки че все още не е дал официално съгласието си, каза Петко Атанасов. По думите му постигнатото в Пловдив за последните три години не е правено повече от 20 години.

Ще направим всичко възможно предизборната ни кампания да изключва конфронтиране с други партии и кандидати, увери кандидат-кметът на ВМРО-НИЕ за Благоевград Иван Ризов.

ВМРОНИЕ влезе в предизборна кампания ще настоява за задължителен вот
netinfo

Коалиции за местни избори трудно се правят, а и това ще е краен вариант, само ако е наложително и има налице партия със сходни на нашите позиции и идеи за развитието на дадена община, коментира Борис Ячев. Думите му допълни председателят на общинската партийна организация в Гоце Делчев и член на Националния изпълнителен комитет Димитър Хардалиев, като припомни горчивия опит от участието на ВМРО в "безпринципни", както ги нарече, коалиции.

Ще настояваме за промени в изборния закон, с които да се въведе задължителното гласуване, само по този начин ще се прекрати практиката с опорочаване на вота и управляващите ще се ползват с реалната подкрепа на избирателите, заяви Хардалиев.