Валентин Чиликов се оттегля от председателския пост на СЮЗО
Валентин Чиликов се оттегля от председателския пост на СЮЗО / netinfo
Валентин Чиликов се оттегля от председателския пост на СЮЗО
20097
Валентин Чиликов се оттегля от председателския пост на СЮЗО
  • Валентин Чиликов се оттегля от председателския пост на СЮЗО

Кметът на Струмяни Валентин Чиликов обяви пред Дарик, че подава оставка от поста председател на Сдружението на югозападните общини и се оттегля от президентския пост във ФК "Малеш" - Микрево.

Решението си Валентин Чиликов е взел час след пресконференцията, дадена от кмета на Симитли Апостол Апостолов, на която той изнесе факти, че ръководството на "Малеш" е замесено в корупционна схема за купуване на мачове в Югозападната "В" група.

Писна ми някой да злоупотребява заради това, че съм едновременно кмет и председател на сдружението и в крайна сметка негативите да търпи отборът. Пределно ясно ми е, че тази кампания е насочена не срещу "Малеш", а срещу Валентин Чиликов, но не разбирам защо и категорично не споделям начините за решаване на подобни проблеми, коментира той.

По думите на Чиликов отборът на Микрево винаги се е стремял да играе футбол и да печели на терена и отрече да е участвал в каквито и да било престъпни схеми.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата в Блаогевград се е самосезирала по изнесени в регионалните медии данни за съществуване на корупционна схема, организирана от няколко футлболни клуба в Югозапада, сред които и "Малеш" - Микрево.

В 13.30 ч. Апостолов бе повикан да дава обяснения и предостави документи в благоевградската прокуратура.

Още коментари по случая чуйте от Валентин Чиликов в прикачения звуков файл