Ентусиасти от София, Пловдив, Пазарджик, Ихтиман, Белица и разложкия регион от различни възрасти ще застанат на стартовата линия пред сградата на общинската администрация в Белица, където ще бъде даден старт на петото издание на Националния крос по планинско бягане „Мечи крос“ – 2022, съобщават от Общината. 

Стартът ще бъде даден на 23 юли от 10:30 часа. Кросът има състезателен характер и в него участват мъже и жени. Общината е осигурила медали и парични награди за челната тройка. Осигурени са награди и за най-малкия и най-възрастния участник, както и за участници – семейство. Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Парка за мечки са осигурили материални награди и безплатно посещение на мечия парк за всички участници.

Българин пробяга 100 км на Витоша за по-малко от 8 часа (ВИДЕО)

Състезателите ще се надпреварват на две дистанции – на 4 километра и на 12.7 километра. Първата дистанция от 4 км. финишира в местността „Койчов мост“, а втората от 12,7 км. е с финал до най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас.

За всички състезатели по трасето е осигурено медицинско наблюдение, минерална вода и охрана от Районно полицейско управление – Разлог с полицейски участък – Белица. В деня на събитието трасето ще бъде затворено за преминаващи от 10:15 ч. до 12:00 ч. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за мечки. Всичко е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да стане част от едно голямо събитие, посочват от общината. 

Кметът Радослав Ревански и организаторите очакват всички любители на спорта, природата и предизвикателствата да се включат в събитието.

Регистрация в "Мечи крос – Белица - 2022” може да се направи на тел. 07444/2227 от 8:00 ч. до 17:00 ч. до 22 юли и на Фейсбук страниците на Сдружение с нестопанска цел Пловдив бяга, както и на секретаря на читалището в Белица Мая Падарева. 
БТА