Търсят качествени шефове на полиция, митница и държавни медии
Търсят качествени шефове на полиция, митница и държавни медии / netinfo
Търсят качествени шефове на полиция, митница и държавни медии
23795
Търсят качествени шефове на полиция, митница и държавни медии
  • Търсят качествени шефове на полиция, митница и държавни медии

Областният координатор на ГЕРБ в Пиринско Костадин Хаджигаев обяви днес официално имената на номинираните за поста директор на благоевградската полиция. "Политическото ръководство на партията и лично премиерът Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще утвърдят вероятно следващата седмица кадровите смени в дирекцията в Благоевград", заяви Костадин Хаджигаев.

За мястото на комисар Константин Титянов се борят тримата служители в системата на МВР - Владимир Савеклиев, Йордан Кочев, който е шеф на служба "Миграция" и началникът на Районното полицейско управление Бойко Дункин, потвърди лидерът на ГЕРБ Костадин Хаджигаев.

"Дали комисар Титянов ще бъде сменен, или ще запази поста си, зависи от решението на ресорния министър Цветанов и резултатите от приключилата преди дни специализирана проверка от Инспектората на МВР", коментира Хаджигаев, но отказа да посочи коя от двете извършени проверки в благоевградската дирекция визира.

Активисти, членуващи в управляващата партия, информираха, че една от проверките е била за скандални нарушения при назначаване на служители в новоразкритото Второ полицейско управление в Благоевград. От Инспектората са ревизирали дали за тези полицейски кадрувания са заплащани суми, достигащи до 5000 лева. Другата проверка е била относно станалата преди близо две години катастрофа със служебния автомобил на директора комисар Константин Титянов.

"Търсим нов началник и на Митническата дирекция в Благоевград. Досегашната ни кандидатура, в лицето на бизнесмена Юри Воев, не бе одобрена и сега се оглеждаме за човек от системата, който да управлява разумно и компетентно", заяви  областният координатор Костадин Хаджигаев.

"Няма да крия, че преди дни при мен идваха журналисти от РТЦ- Благоевград, с искане да бъде назначен нов ръководен екип, тъй като работещите в държавните телевизия и радио търсят промяна. До този момент обаче ние в ГЕРБ не сме обсъждали конкретни имена, не е имало и желаещи, които да се самопредлагат", каза Костадин Хаджигаев.

Още от Костадин Хаджигаев за кадровата политика на ГЕРБ, чуйте в звуковия файл