Търгът за етаж от стоматологичната поликлиника се провали
Търгът за етаж от стоматологичната поликлиника се провали / Дарик - Благоевград, архив

Да бъде намалена с 20 процента началната конкурсна цена за продажбата на петия етаж от сградата на бившата стоматологична поликлиника в Благоевград предложи конкурсната комисия, назначена от адмнистрацията на кмета Костадин Паскалев.

До изготвяне на нова оферта за имота се стигна след като на 9 август нито един кандидат не внесе депозит за участие в търга с тайно наддаване. Предложението за намаляване на първоначалната цена е изготвено от Лили Димитрова - главен експерт отдел „Общинска собственост”, Валентина Спасова - главен юрисконсулт и общинските съветници Светослав Зашев и  Анатоли Антов, на основание на чл. 101, ал. 6 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

Решението за продажба на етаж от стоматологичната поликлиника бе взето с гласовете на общинските съветници на 28 май тази година. Тогава местните парламентаристи определиха цена от 524 000 лева, без ДДС. За участие в процедурата, кандидатите трябваше да внесат депозит в размер на 262 000 лева, съобщиха от Общинската администрация в Благоевград.