Търговци на прокурор за пиратски стоки
Търговци на прокурор за пиратски стоки / Пресцентър на МВР

Икономическа полиция - Благоевград провежда успешно специализирана акция срещу търговци на нелицензирани маркови дрехи и аксесоари, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Към този момент са установени закононарушения в повече от 11 магазина в централна градска част и складове.

В търговските обекти на бизнесмените Лъчезар Ризов и Младен Петров полицейските служители открили и конфискували над 200 артикула от известни марки, за продажбата на които не притежавали съответните разрешителни от правопритежателите на световните марки, казаха от Икономическа полиция. Магазините на Ризов и Петров останали затворени за клиенти, тъй като проверката продължила повече от четири часа на 4 август. Обект на изненадващата акция станали и магазинчета и складове в района на кооперативния пазар в Благоевград.

Акцията срещу нелегалната търговията на маркови стоки е разпоредена от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Действията на полицаите са съблюдавани от прокуратурата. Иззетите пиратски панталони, рокли, кожени колани, обувки и чанти за за над 260 000 лева, съобщиха за Дарик.

Очаква се след приключвване на предварителните проверки, срещу някои от търговците да бъдат повдигнати обвинения по член 172 от Наказателния кодекс, текст който предвижда до пет години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.