Тотото зарадва с подаръци деца от Дома в Благоевград
Тотото зарадва с подаръци деца от Дома в Благоевград / снимка: БСТ

Директорът на Районна дирекция на Български спортен тотализатор в Благоевград  - Светлин Бонев,  и служители на тотализатора посетиха дома за деца, лишени от родителски грижи „Свети Николай Мирликийски” в града и подариха на децата книги, шапки, тениски, шалове, футболни топки и филми на DVD носител. Целта на инициативата за пореден път показва, че грижата за децата в неравностойно положение е един от най – важните приоритети и ангажимент на Български спортен тотализатор по пътя на своята социална политика.

От името на БСТ децата бяха поздравени от Светлин Бонев: „Български спортен тотализатор е социално ангажирана организация, която освен подкрепата за българския спорт се стреми и без специален повод да не забравя за децата в неравностойно положение“.

„Напълно разбираме, че децата сираци нямат толкова нужда от дрехи или филми, а от насърчаване, от напътствия в живота, чрез спорт, образование, култура“, категоричен беше  Бонев.

ДДЛРГ „Св. Николай Мирликийски” в Благоевград е основан през 1954 г. Сградата на дома има 24 стаи, отделни помещения за занимания, библиотека и зала за тенис на маса. Капацитетът е 76 места, а екипът на  детския дом се състои от 25 служители – възпитатели, социални работници, психолог, хигиенисти, домакин, готвачи и счетоводител.
Децата благодариха на Спортния тотализатор за подаръците и изразиха желанието си да спортуват, да създадат приятелски взаимоотношения, които да са основани на уважение и безкористност и  да бъдат възпитавани в духа на олимпийските ценности и идеали.