Съветниците в Кресна спъват футболния клуб
Съветниците в Кресна спъват футболния клуб / Снимка: Дарик - Благоевград

Кметът на Кресна Илиян Кръстев излиза с протестна декларация срещу групата общински съветници от Зелената партия, които тенденциозно са спрели решение за финансова помощ на местния ФК "Перун".

Според градоначалника Кръстев, съветниците са били манипулирани от управителя на ВиК - Кресна Милчо Караджов. Съгласно взето предходно решение, общинското дружество е трябвало да дава поне 30 процента от приходите си в полза на футболния тим от експлоатацията на ВЕЦ "Кресна-Електрик", в който общинска администрация има договорено дялово участие.

Управителят на водното дружество Милчо Караджов до този момент не е превел и стотинка в общинската хазна и въпреки своеволното управление, е толериран от групата съветници от Зелената партия.

Кметът Илиян Кръстев е готов да свика извънредна сесия, на която да присъства цялата футболна общественост в Кресна и граждани, съпричастни с намеренията на градоначалника за развитие на спорта в общината, съобщиха от кабинета му. Кръстев е категоричен, че Караджов и местните съветници, които го утвърдиха преди месеци  за управител на общинското дружество, тенденциозно саботират важни за жителите решения.