Студентски празник събра големи имена в спорта
Студентски празник събра големи имена в спорта / снимка: Дарик - Благоевград

Студентски спортен празник събра големи имена във футбола и спорта по повод 40-годишния юбилей на ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград.

Представени бяха девет вида спорт. Наградени бяха 10-те най-добри спортисти на университета за 2015 г. Първенец е Лиляна Гоцева - състезател по лека атлетика и ориентиране, а отбор на годината е баскетболният клуб "Академик".

Гости на спортния празник бяха легендите на българската борба и българския футбол - Александър Томов и Димитър Пенев. Пред Gong.bg Пенев потвърди, че ще присъства на полуфиналния мач реванш за Купата на България между ЦСКА и Берое, който ще се играе тази вечер от 20:00 часа.

На събитието също така присъстваха бившият шеф на съдиите проф. Васил Жечев, шефът на ПФЛ Стефан Капралов, собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски, който бе в компанията на Чавдар Цветков, както и главният мениджър на Ботев Асен Караславов.

Представителите на Локомотив и Ботев се "сблъскаха" в Благоевград четири дни преди дербито на "Лаута", от 30-тия кръг на А група.