Студенти от ЮЗУ спечелиха 4 златни медала от национален фолклорен конкурс

Студенти от ЮЗУ се представиха блестящо в Национален фолклорен  фестивал
Студенти от ЮЗУ се представиха блестящо в Национален фолклорен фестивал / Снимка: ЮЗУ
Студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се завърнаха с пет награди от XVII Национален фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе в град Стара Загора. 

Дмитро Труфкин, студент в трети курс, специалност „Изпълнителско изкуство“ спечели първа награда и златен медал в категорията „Народни инструменти“. Това е поредното отличие за третокурсника. През декември миналата година Дмитро спечели националния приз „Чуждестранен студент на годината“. 

Журито от композитори, диригенти и инструменталисти, с председател Георги Петков, присъди първа награда на Народния хор към Факултета по изкуствата с ръководител д-р Бинка Добрева. 

Моника Миткова и Михаела Иванова, студенти във втори курс, специалност „Изпълнителско изкуство“ спечелиха първа награда и златен медал в категория „Вокални дуети“. Със златен медал и Първа награда за вокален дует бяха отличени и второкурсничките Джулия Дамянова и Магдалена Найденова. 

Третокурсничката Полина Порумова спечели голямата награда на музикална телевизия - Заснемане и излъчване на видео клип.

Конкурсът „Орфеево изворче“ е част от културната програма на Министерството на образованието и науката. В него тази година участие взеха 1300 таланти от цялата страна.