Скандираха убийци пред Спешния център
Скандираха убийци пред Спешния център / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Близки и приятели на 25-годишната Ива Янева, която издъхна в отделението по реанимация на благоевградската болница преди месец, се събраха на мирен протест пред Спешния център в града.

Те изразиха недоволството си от работата на медиците и организацията в родното ни здравеопазване. За протестните действия им бе предоставено писмено разрешение от кметската администрация в Благоевград.

Близо стотина митингуващи се подредиха пред лечебното заведение и отправиха няколко пъти викове "Убийци" към хората в бели престилки. Протестът бе охраняван от частни гардове.

„Чрез протеста показваме нашето недоволство от работата на Спешния център и МБАЛ-Благоевград. Недоволни сме и от Министерство на здравеопазването, от бездействието, безхаберието и грубото отношение”, коментираха приятели на Ива.

Роднините на Ива имат сериозни претенции към работата на екипа в Спешен център - Благоевград, за което вече са сезирали прокуратурата и здравното министерство.

Те поискаха спешно разследване на случая с Ива, която не е получила компетентна лекарска помощ при приемането й в лечебното заведение.