Шест зони за агитационни материали определи кметът на Благоевград
Шест зони за агитационни материали определи кметът на Благоевград / Снимка: Община Благоевград

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов определи със заповеди местата, на които е позволено да бъдат поставяни предизборни агитационни материали. Определени са общ шест зони за поставяне на материали с политически послания по време на предизборната кампания за президент и вицепрезидент, както и национален референдум. Изборите за президент и вицепрезидент и провеждане на национален референдум са насрочени за 6 ноември 2016 година.

Агитационни материали могат бъдат поставяни на афишниците пред Драматичен театър "Никола Вапцаров" и пред Зала "22 септември", Предизборни плакати могат да бъдат залепени още на парапета на подземния гараж при Регионален здравен център, върху подпорната стена на улица "Шар планина" до сградата на ОДБХ, подпорна стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница" на улица "Григор Пърличев" зад РЗИ, стените на подлеза в квартал "Струмско" и подпорните колони на мостовете. С издадената заповед се забранява и унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред до края на изборния ден. В заповедите са вписани и определени забрани, свързани с провеждането на избори за президент, вицепрезидент, както и национален референдум на 6 ноември.

Забранява се използването на информационно-разяснителната кампания по предмета на референдума за пряка или скрита форма на предизборна агитация на партии, коалиции, техните кандидати и независими кандидати регистрирани за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката насрочени за 6 ноември 2016 година. Забранява се унищожаването и заличаването на информационно-разяснителните и агитационни материали, поставени по определения ред, до края на деня на референдума, публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с информационно-разяснителната кампания, използването на информационно-разяснителните и агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и използването на информационно-разяснителните и агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на участниците в информационно-разяснителната кампания.

Пълният текст на заповедите може да бъда намерен на сайта на Община Благоевград.