/ Община Благоевград
С богата и цветна програма бе открита Работилницата на Дядо Коледа в Благоевград. Началото бе поставено от възпитаници на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Децата на Благоевград ще пътешестват с Коледно влакче

В уютното пространство на Градска художествена галерия, всеки ден, до 21 декември, деца от детските заведения в Благоевград ще изработват коледни украшения и сувенири. Коледната работилница ще бъде отворена от 09.00 до 17.00 часа.

Традиционно, в Работилницата на Дядо Коледа децата творят под ръководството педагози, които помагат на малките талнанти и ще им показват различни техники на изработка. Освен забавлението и игрите, участниците в Работилницата ще имат възможност да научат много интересни неща, свързани с предстоящите празници - Коледа и Нова година.

В Благоевград отваря врати Коледна работилница

През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.

На 5 декември започва Коледният фестивал в Благоевград

Всичко изработено ще бъде изложено по време на Детски коледен панаир, който също е част от Коледен фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ на Община Благоевград. Базарът ще бъде позициониран на площад „Македония“ и ще се проведе в рамките на два дни - 22 и 23 декември.