/ Община Благоевград
За поредна година Работилницата на дядо Коледа отваря врати в Благоевград. Детският кът за забавление и работа е  позициониран в Градска художествена галерия. Официалното откриване ще бъде на 17 декември, понеделник от 11:00 часа. Инициативата ще продължи до 21 декември, всеки ден от 09:00 до 17:00 часа.

Деца рисуваха за благотворителна акция в помощ на 14-годишния Иван

Градска художествена галерия отново ще се превърне в място за творчески занимания, където децата на Благоевград ще могат да рисуват и да изработват коледни украшения и подаръци за своите семейства и приятели.

В Работилницата на дядо Коледа децата ще творят под ръководството педагози, които ще помагат на малките таланти и ще им показват различни техники на изработка. Освен забавлението и игрите, участниците в Работилницата ще имат възможност да научат много интересни неща, свързани с предстоящите празници - Коледа и Нова година.

Децата на Благоевград ще пътешестват с Коледно влакче

През последните два дни от Коледната работилница децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.

Всичко изработено ще бъде изложено по време на Детски коледен панаир, който също е част от Коледен фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ на Община Благоевград.  Базарът ще бъде позициониран на площад „Македония“ и ще се проведе в рамките на два дни - 22 и 23 декември. 

И тази година в Работилницата на Дядо Коледа участие ще вземат стотици деца,  възпитаници от детски градини и училища.