/ Маргарита Петкова
Уютно място за свиждане и кът, в който пациентите на общинската болница в град Гоце Делчев могат да вземат глътка свеж въздух, бяха открити в двора на здравното заведение. Инициативата е на местния Ротари клуб, като голяма част от средствата са събрани по време на миналогодишния Коледен благотворителен бал на организацията.

Ротарианци направиха кът за отдих в двора на болницата в Гоце Делчев
Снимка: Маргарита Петкова


На церемонията присъстваха настоящият предзидент на Ротари - Гоце Делчев Ваня Бумбарова, която пое поста от Денислав Шенгов, заместник кметът на Община Гоце Делчев - Саид Иброш, членове и приятели на Ротари. Управителят на МБАЛ "Иван Скендеров" д-р Мария Радойкова връчи благодарствено писмо за новата придобивка на президента на организацията, а Денис Шенгов по времето на чийто мандат бе изградено това уютно място за отдих пожела по-малко болни и повече срещи в мини парка на млади семейства с новородени.
 
В Гоце Делчев избират най-красива елха

Тазгодишната инициатива на Ротари клуб е за набиране на средства за Арт зала, в която децата на Гоце Делчев да се събират и творят, като отново разчитат на партньорство на Община Гоце Делчев и дарения от Благотворителния коледен бал за 2018 г., който ще се проведе в петък.