Първа жертва на вирусно заболяване в Благоевград
Първа жертва на вирусно заболяване в Благоевград / снимка: Sofiq Photo Agency

40-годишният Славчо Чонков почина в реанимацията на благоевградската болница след 5-дневно безрезултатно лечение от двустранна бронхопневмония, съобщава БГНЕС.

Живеещият в жк "Струмско" мъж е развил остро вирусно заболяване веднага след Нова година, лекувал се е вкъщи с антибиотици, състоянието му се влошило. На 5 януари Чонков е приет във вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград с двустранна бронхопневмония и остра дихателна недостатъчност. Предвид тежкото му общо състояние, веднага е настанен в ОАРИЛ. Вчера в късния следобяд Чонков е починал от остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

Много тежко е състоянието и на втория пациент с вирусно заболяване - 43-годишната София Иванова, също от Благоевград. Тя е в кома също вследствие на двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност. 43-годишната жена е приета в реанимация на 8 януари. Иванова също лекувала вирусното си заболяване вкъщи с антибиотик, преди да се влоши състоянието й. Снощи във Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград почина 60-годишна жена от Благоевград, приета със затруднено дишане, вследствие на белодробна тромбемболия.